El verdader premi de la televisió

Els Teleespectadors Associats de Catalunya van otorgar els XVIII Premis Zapping als millors programes de la televisió espanyola actual, així com els millors actors i presentadors. Amb un jurat format per periodistes, decans de les facultats de comunicació de Catalunya i professionals del món audiovisual es van encarregar d’elegir els premiats en catorze categories diferents.

Extracte de la gala dels Premis Zapping del passat dijous 21 de febrer

La majoria de les televisions es van veure reflectides en la gala, sobretot les públiques, i es va reconèixer en especial l’aposta per programes amb un alt contingut social. Sense anar més lluny, en TAC va incloure aquest any el Premi Valors a la gala que el va guanyar el programa Capacitados de La 2 de TVE. El premi el van recollir conjuntament els productors del programa i el president de la ONCE. També com a guardó extraordinari es va premiar a l’espai Sense ficció de TV3.

Malgrat això, les audiències de televisió encara ens mostren com els teleespectadors es volquen a mirar programes amb menys contingut informatiu. A Catalunya, malgrat el lideratge de TV3 (17,5% del share), Telecinco segueix en bon posicionament en segon lloc (11%) i normalment els seus pics d’audiència són en programes com ‘Sálvame’. Aquest divendres, per exemple, aquest espai d’entreteniment va tenir 242.000 espectadors a Catalunya. Què té més valor doncs, una estatueta que et donen en una gala, o les audiències?

Els altres grans guanyadors de la gala van ser 8TV per l’espai informatiu de 8 Al dia amb Josep Cuní al capdavant, que va desbancar als Telenotícies Vespre de TV3. La directora adjunta del programa, Marta Pujades, va destacar per sobre tot la credibilitat de 8 Al dia que havien aconseguit gràcies al seu presentador. Els premis del Millor Actor i Millor Actriu van ser per Marc Cartes, per KMM a TV3 i per Concha Velasco per Gran Hotel de Antena 3. Aquests dos van ser dels premis més disputats de la nit, juntament amb el de Millor Programa d’Entreteniment que va ser per Polònia de TV3, que va guanyar a Ahora Caigo i El club de la comedia. Potser, al final el jurat es va decantar per aquest nominat per la gran activitat política d’aquest any que el Polònia ha sabut parodiar, encara que a vegades la realitat el superés.

arturo-valls-premios-zapping-484

Arturo Valls, amb el Premi de Millor Presentador

Altres premis destacats van ser el de Millor Presentador que se’l va endur Arturo Valls i el de Millor Serie per Isabel. A la vegada, es va premiar la cobertura de l’incendi del Foix per part de Canal Blau Maricel d’aquest estiu amb el Premi al Millor Programa Local, i també a Tinc una idea de La 2 de TVE pel Millor Programa Divulgatiu.

TAC també va donar un premi especial a BTV pels seus informatius de proximitat. I en el petit discurs que va fer el director d’informatius d’aquesta cadena local, Xavier Muixí, va recordar la importància del periodisme de proximitat i va dedicar-li fins a l’última becària el guardó que havien guanyat. Això, sí que devia ser un premi per ella.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s