La setmana desbarçartunada

Image

Els diaris venen més exemplars quan posen el Barça en portada, i si és un clàssic F.C. Barcelona contra Reial Madrid encara treuen més benefici. Això, a priori, feia pensar que aquesta setmana seria magnífica pels mitjans de comunicació: dilluns farien la prèvia, dimarts era el partit, dimecres el postpartit, dijous podries seguir parlant-ne, divendres la prèvia del següent clàssic, dissabte el partit de lliga i diumenge altre cop el postpartit. Una setmana on gairebé tota la secció d’esports tindria el mateix tema: el barça i el madrid.

Catalunya Ràdio tenia tant clar això que es va dedicar a fer “La setmana dels clàssics” que consistia en què tots els programes de la cadena pública dedicarien un espai espacial al “partit del segle”. Des del dilluns dia 25 fins al dissabte dia 2, la majoria de les cançons que sonarien a Catalunya Ràdio tindrien a veure amb el Barça. Apostar per aquest tipus de programació de tant en tant està bé, ja que així fas que tota la cadena s’integri i treballi un tema en conjunt. Està bé, però potser una setmana sencera és totalment innecessària.

En els últims anys barça i madrid s’han trobat més vegades de les habituals. En la temporada 2010-2011 en el mes d’abril hi van haver quatre clàssics seguits, i els aficionats van acabar força cansats a causa de la poca esportivitat que hi va haver. En aquells quatre partits es parlava més de les rodes de premsa de Mourinho i Guardiola que no pas de futbol i això, al final, esgota als aficionats que el que volen és no trobar-se l’equip rival fins al cap de molt de temps. Els últims dos anys les Supercopes d’Espanya també han estat protagonitzades per aquests dos equips. I a finals d’agost els aficionats tampoc s’impliquen amb el clàssic tant com en el maig quan es decideixen els títols importants. Potser els mateixos aficionats del Barcelona i del Madrid han acabat empatxats de tant clàssic i al final tanta repercussió mediàtica els hi sembla tan innecessària com als que no els hi agrada al futbol.

A més, aquest tipus d’aposta que ha fet Catalunya Ràdio hagués funcionat molt millor si el Barça no hagués sortit tant perjudicat d’aquesta setmana, ja que ha perdut els dos partits. Cosa que fa que l’aficionat no vulgui sentir a parlar massa del partit i desitgi passar pàgina ràpidament. Però la premsa no li permet perquè, encara que costi de creure, els diaris editats de Madrid diumenge no han destacat a portada el triomf dels blancs però els editats a Barcelona li dediquen una bona part de la seva primera plana.

Si bé és veritat que la premsa barcelonista té la mania de criticar durament el seu equip i que en hores baixes és la primera a parlar, potser aquest diumenge n’ha fet un gra massa i els culers ja no els hi compraran el diari tant clarament com quan guanya el seu equip. Aquesta vegada han estat els mitjans de Barcelona els que han maximitzat els dos clàssics i els que han acabat perdent-hi més. Esperem que Catalunya Ràdio no decideixi fer una setmana monogràfica del F.C. Barcelona- Milan perquè, si ha de portar la mateixa fortuna, la Champions està ben perduda.

Laia Miranda

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s