Ravenswood, l’únic poble del món on rebràs la teva tomba quan arribis (SPOILER PLL 4X13)

Image

Després de mesos de silenci torno a fer una entrada al blog perquè m’han quedat masses coses per dir sobre el ja tradicional capítol de halloween Pretty Little Liars que cada any intenta sorprendre més als espectadors i que cada any ho aconsegueix menys.

Com ja ens havien avisat, el capítol transcorre en aquest poble encantador: Ravenswood; on la direcció artística de la sèrie ha decidit posar un filtre color sèpia per donar-li un toc més gòtic/vell/màgic/hipster, i les nostres protagonistes hi van vestides amb les millors gales (“Titanic prom ball” com descriu la protagonista de l’spin-off, Miranda). Com en tots els episodis de halloween, els guionistes juguen amb la tradició americana i la transporten en el capítol, l’any passat i l’altre representaven la festa i també feien vestir les 4 noies amb disfresses.  Ara, ningú ens havia avisat que el capítol seria “una promo de 40 minuts de la sèrie Ravenswood” (frase de la Laia Calvís, no meva). I és que la vertadera sorpresa no la trobem fins al final del capítol, on (per fi) els creadors de la sèries ens han decidit mostrar l‘Alison Dilaurentis vestida amb el famós red coat i ens han deixat (com acostumen a fer) amb una cosa en què pensar: la conversa de la primera temporada amb la Hanna després que la primera A (Mona) l’atropellés.

“These are fingers?” “Don’t be stupid, these are mushrooms”

El tretzè capítol de la quarta temporada començava amb forces espectatives: les quatre noies s’apuntaven a la festa de Ravenswood per intentar trobar l’Ali abans que el seu enemic A ho fes. Poc a poc s’anaven separant per buscar a diferents persones que s’havien anat deixant caient pel cementiri: el noi disfressat de soldat que pensen que és l’A (i que descobrim després que serà un dels principals personatges de Ravenswood), la misteriosa Ms Grunwald (que sembla que sap més coses de tots els personatges d’aquesta sèrie que ells mateixos), l’Alison i, seguint la tradició, dues bessones vestides de vermell que segons la Hanna saben més del que pensem. Sembla que els guionistes segueixen insistint amb la teoria del llibre original sobre les bessones Dilaurentis. Una idea que, a hores d’ara i tal i com avança la sèrie, seria un final decebedor.

Els primers 15 minuts del capítol estan plens de les típiques bromes entre les noies, que ja comencen a cansar, queixant-se del vestuari i de la “creepiness” de la situació. Situacions que incomoden l’audència, típiques d’una pel·lícula de terror on l’espectador no para de cridar indignat “però no entris en una tumba sola enmig de la nit!” La primera part del capítol deixa clar que les noies se separan i que trobaran a l’Alison. Potser la millor escena: l’Ezra trucant a l’Aria fent veure que està a Rosewood i, en realitat, les està espiant des del mateix cementiri crec que ha deixat clar a tothom que l’Ezra no és com el Toby, ell no s’ha unit al Team A amb les millors intencions sinó que, tal com sembla, és dels més influents en aquesta trama.

ImageDarth Vader ataca la Hanna! Com es defensa? Amb un telèfon

L’A em sorprèn, igual que els guionistes de la sèrie. Si bé en molts capítols hem vist que passen coses sobrenaturals, en aquest simplement ja s’han passat. És a dir, l’Alison té només 10 segons i és capaç d’obrir sola la porta secreta de la tomba mentre que les altres 4 ho fan juntes i tarden bastant més que això. Segona cosa, d’acord que l’A és molt llesta, però encara no sé com s’ho ha fet per retirar la Hanna i col·locar una estàtua en el seu lloc enganyant a les 4 noies (obviant el fet del vent amb el llampec que no sé encara a què s’ha degut si a fora no plovia). Tercera, l’escena de la cabina de telèfon és simplement surrealista.

Quan la Hanna es troba sola decideix amagar-se a la mansió que hi ha connectada al túnel i el primer que fa després de córrer com una boja és aturar-se per tocar el piano. Després se’n va en una cabina de telèfon, on espero que no estigués intentant trucar a les seves amigues que ja sap que no tenien cobertura, però abans de poder parlar amb ningú, el que suposem que és l’Ezra, la tanca a dins. I llavors vénen tres seqüències molt confuses: primer tres llums encerclen la cabina, després la cara de l’Alison apareix davant la Hanna i per últim el soldat que persegueix a la noia també es mostra a través del vidre de la cabina de telèfon. Finalment, és Miranda qui rescata a la Hanna que resulta que està a la mansió del seu tiet.

Mentrestant, les altres noies també troben la mansió i es tornen a separar quan l’Spencer córrer a buscar la que sembla que és l’Ali demanant ajuda. En comptes de trobar-se amb ella es troba cara a cara amb A, a qui aconsegueix ferir el canell però no guanyar i queda estabornida al terra. Per mi, altra vegada torna a ser la millor escena; quan l’Ezra/A apareix ens fa desconnectar de la trama de Ravenswood, que és el que menys interessa en aquest moment clau de la sèrie. La pitjor, sense cap mena de dubte, el moment guillotina totalment innecessari amb l’Aria i l’Emily.

pretty-little-liars-halloween-special-promo-watch“Are you looking at me because I’m gay?”

La millor frase del capítol, sense cap mena de dubte. L’Aria i l’Emily es reuneixen amb l’Spencer i acaben trobant que la veu de l’Alison provenia d’una cinta gravada per la Ms Grundwald en el que sembla una sessió de psicofonies. Sembla que la cinta va ser robada per l’A i que ara l’ha decidit tornar. I aquí és quan els guionistes ens deixen un altre caramelet “Someone here have been touched by Alison’s worst fear”, deixant entendre que està parlant de l’Ezra, però no oblidem que l’acompanyen l’Spencer (a qui podríem lligar amb en Wren, que tampoc és aigua clara) i l’Emily, que podria donar-nos una sorpresa. les tres tornen al cotxe sense la Hanna per descobrir que algú els hi ha punxat la roda (tal i com vam veure en l’últim episodi de la primera part de la quarta temporada) i per tant es queden atrapades a Ravenswood veient que: 1) cap d’elles sap canviar una roda i 2) no hi ha roda per canviar.

Mentrestant, la Hanna i la Miranda aconsegueixen sortir de la mansió i es retroben amb en Caleb. Sembla que la relació entre una de les parelles preferides de l’audiència està arribant al seu final, veient que la Hanna li demana a en Caleb que es quedi a Ravenswood per ajudar a la Miranda. Així que la quarta liar torna a reunir-se amb les seves amigues i en aquell moment apareix, oh quina sorpresa, l’Ezra.

305px-IMG_3901 305px-IMG_3908

“Did you miss me?”

I després del que sembla que són els 38 minuts més mal gastats dels dia i que sembla que aquesta vegada els guionistes ni s’han dignat a deixar-nos amb la intriga…arriba el clímax final.

Deixant de banda la subtilesa de fer que l’Ezra amagi el canell la resta de l’episodi per deixar-nos clar que és a ell a qui l’Spencer ha atacat en defensa pròpia, apareix de nou la red coat capaç d’apartar parets en menys de 10 segons. Però amb la diferència que, per primera vegada en tota la sèrie, aquesta vegada la misteriosa noia es para i es gira per mostrar el que tota l’audència estava esperant des del primer dia. La noia de l’abric vermell és l’Alison Dilaurentis. I, si bé l’Emily es preguntava al principi del capítol si estava preparada per trobar-se-la, sembla que totes s’emocionen i es paral·litzen en veure-la i després li comencen a fer preguntes. L’Ali, tan misteriosa com sempre, i més carinyosa del que m’imaginava els hi diu que encara no està preparada per tornar ja que té por i que la Hanna recordi el que li va dir a la primera temporada a l’hospital. Després sembla que algú està espiant les noies, i l’Alison decideix marxar mentre les quatre es giren per trobar-se, altra vegada oh quina sorpresa, amb l’Ezra que li torna el mòbil que s’havia deixat l’Aria en el cotxe. El capítol acaba amb les 4 liars i l’Ezra mirant el lloc que acaba de deixar buit l’Ali. La trobarem a faltar?

305px-Alisondilaurentispll2

Ravenswood

He passat força per sobre del capítol per poder parlar de la trama de la sèrie que, pel meu gust, ha quedat massa amagada rere les ganes de promocionar la nova sèrie de la productora: Ravenswood.

Tot comença quan en Caleb Rivers i la Miranda Collins es troben en l’autobús que va fins a Ravenswood. Allà els dos descobreixen que tenen força coses en comú ja que els dos van perdre els seus pares i van acabar en cases d’acollida. Pel que s’entèn, la Miranda no ho estava passant bé amb la seva, així que deicideix anar a Ravenswood, el poble on té l’únic parent viu que li queda el seu tiet. En Caleb li repeteix fins a tres vegades si està segura que el seu tiet la rebrà bé, “I had an uncle that turned out to be my dad”.

La Miranda va a la casa del seu tiet per trobar-se, no només que està buida, sinó que hi ha atrapada en una cabina telefònica la noia que en Caleb havia anat a buscar en el poble. També descobreix que el seu tiet té una funerària i, veient els tauts que té en una habitació, recorda que ell estava amb ella el dia de l’enterrament dels seus pares i que no es va voler fer càrrec d’ella. Després de retrobar-se amb en Caleb, la Miranda se n’adona que una de les tombes del poble té el seu nom i la seva fotografia, això fa que la noia encara tingui més preguntes al cap i decideixi quedar-se per respondre-les. La sorpresa és que en Caleb també troba una làpida amb el seu nom i la seva fotografia quan es queda amb la noia a descobrir què està passant a Ravenswood.

Sincerament, crec que la trama ens recorda massa a tots a Pretty Little Liars, aquesta mania pels morts que no estan morts i les coses inexplicables ja la tenim massa vista. Hem caigut una vegada en el parany de quedar-nos-hi enganxats però no els hi serà tant fàcil als productors tornar-ho a fer. Més encara quan me n’he adonat que m’estava avorrint mirant el primer capítol de Ravenswood. Tot massa semblant, històries paral·leles de personatges que saps que al final no seran rellevants per la trama, gent sospitosa per tot arreu que acabarà sent bona (com el cec de l’autobús que el treuen per tot arreu) i alguna cosa que et diu que un mort està viu i que un viu acabarà mort.

Ravenswood-Clue-1380740093

PD: No sé si és per les notícies que han sortit últimament però el primer que he pensat en veure de què anava Ravenswood és amb nens robats/segrestats…

El pijor 13?

L’episodi ha estat decepcionant pel que fa a la trama de Pretty Little Liars, que l’estant intentant allargar al màxim per poder fer una bona cinquena temporada. La quarta havia començat molt millor que la tercera, però ara sembla que aquesta segona part de temporada només li donarà voltes a l’Alison i l’Ezra, i no sé per què crec que encara hi haurà una altra A per afegir al repertori. Les bones notícies són que sembla que tornen en Jason Dilaurentis, en Lucas, Mr Hastings, i Noel Kahn (que l’audència ja no sabrà ni quina cara fa).

Per les coses que té la vida no puc evitar pensar en com va acabar l’episodi de Halloween de l’any passat: descobrint el cos de l’Alison enmig de la festa i l’Ezra apareixient a l’últim moment. Un paral·lelisme que podem trobar entre els dos capítols.

pretty-little-liars-this-is-a-dark-ride-body-bag

13 coses que hem descobert

1- L’Alison està viva

2- L’Ezra té bastant a veure amb l’A i sembla que és perillós

3- Grunwald havia fet sessions d’espiritisme/psicofonies amb l’Alison

4- L’Alison estava realment amb la Hanna a la primera temporada, no era una al·lucinació

5- L’Alison encara té por d’algú i necessita l’ajuda de les altres per poder tornar

6- L’Alison pensava que l’enemic era algú altre però estava equivocada

7- El cognom d’en Caleb

8- La relació d’en Caleb i la Hanna perilla

9- L’Aria ja no està incòmode al voltant de l’Ezra

10- L’Spencer té un cotxe que es tanca sol

11- L’Ezra, si realment era l’home de la màscara, no s’ha atrevit a matar l’Spencer

12- L’Alison és la red coat

13- L’Alison li va dir una cosa important a la Hanna quan estava a l’hospital

PLL111-0729

13 coses que ens queden per resoldre

1- És realment l’Ezra l’A?

2- Era l’Ezra l’home de la màscara?

3- Qui pensava l’Ali que l’estava perseguint i a qui ha de témer?

4- On és Cece Drake?

5- L’A i la persona que va voler matar l’Ali són la mateixa?

6- Tornarem a veure les noies a Ravenswood?

7- Tenen alguna cosa a veure els personatges de l’spin-off amb els de Pretty Little Liars?

8- L’Alison ajudarà a les noies a resoldre els següents misteris?

9- Què passarà amb en Wren, ara que sabem que no és aigua clara?

10- Jugaran un paper important els Dilaurentis?

11- Què passa amb el Team B (Melissa, Mona, Jenna i Shana)

12- Encara no sabem qui va matar en Garrett i en Wilden

13- Si el fan, serà millor el següent episodi de Halloween?

índice

Les 13 coses que més em molesten de la sèrie

1- La incapacitat de recordar coses que han passat en el passat i que no lliguen amb el present. Quan fas una sèrie de televisió has de ser prou intel·ligent com per no contradir-te a tu mateix. No pot ser que a la segona temporada aparegui un pilot d’avió i a la quarta no poguem tenir ni idea de qui pot haver portat l’Ali amb avioneta.

2- L’abandonament i començament de trames estúpides. Les vegades que ha passat, fortament lligades amb l’Ezra: el seu germà, la seva mare i ara, el seu fill, que resulta que no és seu. Què ha passat amb la teoria que el pare de l’Aria era sospitós? I amb la Melissa?

3- La lentitud dels capítols. Sembla que és una cosa general, les sèries d’avui en dia omplen 38 minuts de res i posen tot el contingut en els últims 2. Admiro les sitcoms de 20 minuts com How I met Your Mother o Big Bang, capaces de posar molt contingut en poc temps.

4- Les bromes que ja cansen

5- L’utilització de la sèrie per fer més bombo a la productora

6- La picada d’ullet al possible final amb les bessones

7- Aquesta mania que tenen els personatges de saber-ho tot quan són dolents i no saber res quan es troben amb les noies. Ara resulta que ni l’Alison sabia qui era l’enemic de veritat!

8- Últimament, la mancança de missatges de l’A a les noies, que ens feien tremolar d’emoció i de por

9- Els surrealismes enmig dels capítols

10- Les escenes sense sentit per omplir

11- Les poques sorpreses que hi ha hagut en aquest capítol. Mentre que en l’últim n’hi van haver per tot arreu, en aquest, ni un

12- El baix nivell en alguns capítols de la tercera i quarta temporada

13- La falta d’explicacions a algunes preguntes que sembla que els guionistes hagin oblidat: 

 • Què sabia la Maya? Qui la va matar, en Nate? (la Maya ja no surt ni als recordatoris de les temporades)
 • Com va protegir la Melissa a l’Spencer?
 • Què passarà amb la mare de la Hanna?
 • Qui va matar en Garrett?
 • Què va passar amb la mare d’en Toby?
 • Què se n’ha fet del conserge que tenia el diari de l’Ali?
 • El germà d’en Noel Kahn sembla que tenia molta informació…en sabrem alguna cosa més?
 • Qui va ofegar la Jenna?
 • Qui espiava a la senyora Dilaurentis?
 • Qui va destruir la casa de l’Emily?
 • Qui va començar el foc i per què va intentar culpar en Toby?
 • Què va passar a la universitat de la Grunwald?
 • Per què van fer fora la Cece del seu apartament i què hi tenia a veure l’Alison?
 • Per què el Holden (noi que sortia de broma amb l’Aria per pegar-se amb altres) anava a les mateixes festes que el segrestador de l’Emily?
 • Qui va segrestar l’Emily?
 • Per qui eren aquelles màscares de l’Alison?
 • Qui va matar l’Ian?

 

I aquestes són les que més em preocupen, però en podria trobar encara més. Espero que amb la temporada i mitja que queda, decideixin contestar-les totes.

Laia

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s