Now excuse me if I sound rude…

Olly Murs ha presentat el seu single ‘Wrapped up’ amb un format dels 80 que mostra. un cop més, com els escalfadors i les purpurines estan a uns mesos vista. En un videoclip on hi surt tothom menys el col·laborador del tema Travie McCoy l’artista “balla” al voltant de ballarins de veritat que disposen una coreografia assequible amb certs solos prou lluïts. Un vídeo que respon força al tipus de cançó: funky i més enganxosa que la resina. I és que els ulls no se te’n van de la pantalla de l’ordinador en veure totes les figures en les cintes mecàniques que es configuren en l’espai.

Una idea que ja feia temps que no s’havia explotat de forma tant clara des del genial, viral i autèntic vídeo dels OK go ‘Here we go again’ que al 2006 va arribar a ser vist per tothom quan la paraula ‘viral’ gairebé no s’havia ni inventat i youtube era una cosa que coneixien només els joves.

Una genial ocurrència de Trish Sie, acostumada a treballar amb el grup i coreògrafa de l’última pel·lícula d‘Step Up.  Un videoclip fet amb un pressupost tant escàs que semblava gairebé HomeVideo.

I ara en Ryan Heffington, conegut sobretot pel meravellós Chandelier, ha decidit tornar a posar les cintes en el centre del videoclip, però aquesta vegada no de gimnàs, sinó suficient per ocupar tot un aeroport. I no amb el cantant de ballarí, sinó les noies dansant.* Heffington, que mai s’ha caracteritzat per seguir l’ordre establert, en aquesta ocasió potser ha baixat el llistó però el videoclip aconsegueix ser captivant.

*La dona també és utilitzada com objecte en aquest vídeo 

Malgrat això, la lletra deixa anar frases gens típiques (i menys enmig de la part rapejada) com “my princess is so intelligent want me wanna reaply the school for the hell of it”, el que la fa molt menys masclista del que últimament ens té acostumats el món de la música.

Una cançó feta per posar el replay una vegada i una altra. Un vídeo que val la pena per tots aquells que admirem mínimament l’esforç dels coreògrafs.

There’s just something about you 

Nota: 7 (aquella típica que poses quan veus que s’han esforçat però no t’ha matat)

Moment: solos del ballarí, en especial minut 2:23, quan tira la sabata

Frase: Ryan Heffington al ser preguntat per què el vídeo Chandelier ha agradat tant

“the mature emotional range of the character creates a complex experience for the viewer. We also have been bombarded with videos that ooze excess and ego.”

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s