Compte! Els artistes comencen a fer bromes als fans

Maroon 5 ha tret el seu nou single amb un format de videoclip que cada vegada es deixa veure més. El de candid camera. Si fa uns anys els famosos es feien bromes entre ells a veure qui la feia més grossa, ara ja el món els hi ha ensenyat que qui més s’acosta als fans, més fans té. I així ho han volgut fer els del grup liderat per Adam Levine amb l’ajuda del director David Dobkin. En el videoclip, els artistes decideixen cantar el seu nou single per sorpresa a tots els casaments possibles de Los Angeles. 

Malgrat ja hi hagi hagut polèmica sobre la validesa d’aquesta “broma” (cosa que és la primera cosa que vaig pensar quan ho vaig veure) la idea no és gens dolenta. Una cançó que fa una declaració d’amor de la forma més ensucrada del món i que li posa un nom adient, no té millor cabuda que en un casament on tot ja surt prou perfecte perquè, a més, vinguin els Maroon 5 a tocar. No és pas casualitat que Adam Levine es decidís pel director David Dobkin. No era la primera vegada que Dobkin entrava a l’escena dels casaments ja que al 2005 ja havia portat a la gran pantalla Wedding Crashers  una experiència que li va servir d’inspiració pel vídeo de Maroon 5.

Per desgràcia per Maroon 5, el videoclip i la cançó són massa semblants a ‘Birthday’ de Katy Perry. En aquella ocasió ella era element de sorpresa en cinc festes d’aniversari disfressada d’una forma genial i amb una realització molt més realista que no pas la del grup masculí.

Al contrari que els Maroon 5 ningú posa en dubte la vericitat de la broma i l’artista deixa veure les seves qualitats improvisadores, cosa que els d’Adam Levine no han de fer. Un bon videoclip que deixa el de ‘sugar’ com una còpia amb més bona qualitat d’imatge. I ja està. Dirigit per Marc Klasfeld, un habitual en el món dels vídeos musicals.

Els artistes cada vegada entren més en el joc de ser virals. Saben que el món està canviant i que potser els hi val molt més la pena entrar per sorpresa a cantar als fans, que no pas tenir-ho tot previst en un programa de televisió. Un dels que va decidir fer-ho més clarament va ser Robbie Williams, que va donar a conéixer el seu nou single ‘losers’ mitjançant chat roulette.

En el vídeo veiem el bo i millor d’internet. Des del fan que es queda bloquejat i es posa a plorar, fins al noi que està per altres coses més habituals en el chat roulette. Una manera de donar als fans l’exclusiva. I és que un d’ells va tenir l’honor de ser entrevistat i tot . Això obre la possibilitat de començar a produir videoclips de forma totalment diferent aprofitant totes les eines que dóna internet.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s