Gran Premi de Moscú 2015 (2)

Perdó per la tardança, primer, però creia que era convenient acabar el post sobre el Gran Premi ja que la competició en equips sempre em sembla més atractiva i interessant que la individual. Principalment perquè la coordinació entre els membres de l’equip ha de ser perfecte i perquè els intercanvis són d’una complexitat que moltes vegades fa que ens oblidem de Yana Kudriatseva o Mamun.

Dit això comencem!

En la competició en equips del Gran Premi de Moscú, sis països van competir en els aparells de 5 cintes i un mix de cèrcol i maces. Hi va haver dues rondes i els equips van ser: Japó, Israel, Rússia, Finlàndia, Bulgària i Uzbekistan.

1a rotació: Resultats

6- Japó: Desafortunades. No era el seu dia i ja ho diu la dita que el que comença malament acaba encara pitjor. Hi ha una problema de la música que les desconcentra. Es veu un exercici força treballat però els errors no deixen que es llueixin en cap moment. És un equip que està a l’elit, tal i com va demostrar a les últimes olimpíades, però que li costa estar a l’alçada de la competició.

5- Uzbekistan: Somiadores. Estan en un escenari somiat per moltes gimnastes i intenten fer un bon exercici. El seu problema és que tenen un gran error i que presenten un exercici de samba, quan elles no saben ballar samba. 

4- Finlàndia: Segures. És un exercici sense massa originalitat i molt més habitual que el dels altres grups, però és una coreografia on se les veu còmodes i no fallen, una cosa molt important en aquest tipus de competicions.

3- Israel: Correctes. La música està molt ben triada i no fallen, però Israel no arriba al públic. Els seus passos de dansa són molt fluixos en l’exercici i han de treballar per aconseguir un segell propi. És un equip que busca el resultat abans que l’artística, un error en gimnàstica rítimica.

2- Bulgària: Úniques. Tenen un inici sonat de l’exercici que té totes les de sortir malament…però elles ho tiren endavant. Ballen d’una manera que només poden fer elles i, tal i com han començat acaben: impactant.

1- Rússia: Hiperambicioses. No volen decepcionar el públic de casa i per això s’inventen un exercici molt per sobre de les seves possibilitats. Molt per sobre de les possibilitats de qualsevol mortal. Tenen grans moments de gran risc quan enreden les cintes. Paguen l’espectacularitat amb descoordinació. Tot i així tenen un final impecable que aixeca el públic dels seients.

2a rotació 

6- Japó: Redimides. Aquest equip funciona molt millor en els exercicis amb lletra a les músiques. Milloren en els passos de ball i en la confiança.

5- Uzbekistan: Fortes. Al contrari de Japó, quan al principi tenen un problema a l’exercici elles ho saben lluitar molt bé. Es trenquen dues cintes i les han de canviar. La part central de la peça és molt original.

4- Finlàndia: Conservadores. De nou, no s’arrisquen en el seu exercici a canvi de coordinació i 0 errors. La cinta, al ser més perillosa els hi suposa aquest handicap.

3- Israel: Folklòriques. A Israel li donen l’oportunitat perfecte per dibuixar l’estrella de David.  Un exercici on les cintes no es llueixen tant com caldria ja que estan molt juntes en tot moment. Tenen intercanvis arriscats però són les més estables del torneig, aconsegueixen la mateixa nota als dos exercicis.

2- Rússia: Inacabades. La sorpresa, l’aigua al vi del Gran Premi de Moscú. Rússia acaba amb un error que emmudeix la grada i deixa mort a l’equip de casa. Fan unes recepcions massa arriscades i els hi surt malament l’única que no podien fallar: l’última de l’exercici.

1- Bulgària: Les millors. Una actuació per posar-se dret i aplaudir. Però des del primer que se li va acudir aquest exercici amb música del Rey León, fins a la gimnastes que fan cada un dels passos de forma perfecte. Bulgària torna amb força després d’alguns anys fora de pòdium, tornarà a ser campiona de tots els tornejos en equip?

Justíssimes campiones per haver barrejat la quantitat justa d’atreviment, coordinació, música, força i calma.

El pròxim post anirà dedicat al Campionat europeu que s’ha celebrat aquest cap de setmana.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s