XXXI Campionat Europeu de Gimnàstica Rítmica

En un any ple de competicions internacionals, la federació de gimnàstica rítmica va optar per fer un campionat express sense equips senior ni finals de tots els aparells. Així que procediré a comentar les finals de cada aparell per separat. De totes maneres, crec que la competició va quedar molt deslluïda perdent-se les competicions d’equips tan bons com els d’aquest any com són Rússia, Bulgària, Espanya o Itàlia.

Cèrcol: Resultats

En la final de cèrcol van participar vuit gimnastes de sis països diferents: Israel, Rússia, Geòrgia, Ucraïna, Bielorússia i França. Yana Kudryatseva va ser la gran absent  ja que no s’hi havia presentat. Aquí hi ha una valoració dels exercicis per ordre de resultats.

8- França Kseniya Moustafaeva: Confiada Té dos errors gravíssims durant l’exercici que l’envien a l’última posició. És una gimnasta amb molt bon equilibri que fa millors moviments en estàtic que salts. Aconsegueix fer una bona part central de la cançó però això no la salva dels dos errors a l’inici i al final. El de l’inici és per tenir el cèrcol massa imprecís, el segon, per haver-se confiat.

7- Rússia Aleksandra Soldatova: Descuidada És una gimnasta que a molts països voldrien de primera de l’equip, però a Rússia és la tercera. La música de l’exercici l’ajuda molt perquè és una gimnasta que se sap adaptar molt bé als tempos ràpids i lents. L’error al final és gravíssim i l’única cosa que fa que no sigui última és que Moustafaeva en fa el doble que ella.

Empat:

5- Israel Victoria Veinberg: Correcta Comença ella la competició i és capaç de fer un exercici complet i sense caigudes. No tots els dies pots estar empatada amb Ganna Rizatinova. No és la millor música que podien trobar per ella. És una coreografia amb llançament molt interessants, encara que en algunes recollides està insegura.

5- Ucraïna Ganna Rizatinova Viva Es veu molt còmode en aquest exercici  amb molta més dificultat que l’anterior . Però va tot l’exercici accelerada i llança amb massa força el cèrcol al final, cosa que la fa fallar.

4- Georgia Salome Pazhava Original És un exercici amb un estil totalment diferent als altres amb uns passos de dansa molt ben executats. El clava totalment amb la música i és molt admirable la quantitat de recollides que fa amb les cames. Encara li falta aquell punt d’estirar el genoll que els hi passa a totes les gimnastes amb poca experiència. I per cert és una de les poques que pot presumir d’estar a les quatre finals.

3- Bielorússia Katsiaryna Halkina Treballadora Molt bon inici de l’exercici , amb molta força. És bona amb aquest aparell però la dificultat que en teoria és la seva especialitat li queda molt curta.

2- Bielorússia Melitina Staniouta Aclamada El que la separa de Mamun és la delicadesa amb els braços, perquè pel que fa a la resta fa un exercici  molt bo i a més creix amb el suport del públic.

1- Rússia Margarita Mamun Delicadíssima Tot, des del seu mallot fins a cada un dels seus moviments. Rússia ha creat una coreografia preciosa, feta expressament per ella, que té clar que el cèrcol és el seu aparell. En tot moment està concentrada i no es deixa confiar.

Pilota

En la final de pilota van competir vuit gimnastes de cinc països diferents: Israel, Bielorússia, Geòriga, Rússia i Ucraïna

8- Israel Victoria Veinberg Promesa El mallor i la música fan molt més per ella que no pas els de l’exercici de pilota. Té moments molt originals durant l’exercici . Encra fa algun moviment de manera artifical però és un relleu molt vàlid per Rivkin.

7- Israel Neta Rivkin Calmada Amb un mallor horrible, Rivkin completa un exercici que té el millor i el pitjor d’ella. Comet un error i massa calmada recull la pilota i després fa una de les millors voltes que mai li he vist fer. Té un equilibri perfecte, el que li va molt bé amb aquest aparell

6- Georgia Salome Pazhava Informal Malgrat el seu error, obté un bon resultat (17.133). És un exercici  amb molt bons llançaments i uns moviments de braços molt polits.

5- Bielorússia Katsiaryna Halkina Lluitadora Torna a quedar-se curta amb el seu pas característic i va una mica accelerada al principi de l’exercici

4- Ucraïna Ganna Rizatdinova Serena Té una primera part de l’exercici que només amb el cos crea una coreografia preciosa. Marca molt bé les dificultats i té el cap molt més fred que en l’altre exercici.

3- Bielorússia Melitina Staniouta In crescendo La música comença molt lenta, igual que ella una mica al principi de l’exercici però millora amb l’emoció de la música i acaba amb un final que aixeca el públic.

2- Rússia Margarita Mamun Imperturbable Aquest exercici de pilota és molt més complicat que l’anterior i té unes originalitats més interessants. El final és una passada i ja l’ha fet seu.

1- Rússia Yana Kudryavtseva Perfecte Apura fins l’últim moment per posar totes les dificultats que pot. Cada moviment de l’exercici està cuidat fins a l’últim detall.

Maces 

En la final de maces van participar vuit gimnastes de sis països diferents: Georgia, Israel, Rússia, Bielorússia, Ucraïna i Azerbaijan. Una final amb unes notes molt altes pel gran nivell de les gimnastes.

8- Rússia Aleksandra Soldatova Nerviosa Comença molt desequilibrada i això fa que cometi errors. Els nervis poden amb ella. Tot i així en l’exercici  té algunes originalitats pròpies de l’aparell.

7- Georgia Salome Pazhava Enèrgica És una gimnasta que ha fet molt bona competició i que treballa molt bé els exercicis; ho deixa tot a la tarima i així ho fa una vegada més. Té una gran particularitat i és que és molt bona ballarina. La música és una mica estranya.

6- Israel Neta Rivkin Notable Remonta una mica pel que fa a la resta de competició. Treu el màxim del seu equilibri en un molt bon exercici. Molt bona utilització de l’aparell fent malabars.

5- Azerbaijan Marina Durunda Expressiva Té unes qualitats corporals i artístiques que s’aprofiten en exercicis com aquest. En comptes d’apostar per una música més animada fan una composició més clàssica i expressiva.

Empat:

3- Bielorússia Katsiaryna Halkina Oportuna Tot i que la música és horrible on les hagi, és un exercici de gran dificultat (potser fins i tot a l’alçada de Melitina) i és la primera vegada que la veiem completar bé el seu pas característic.

3- Bielorússia Melitina Staniouta Animada És un exercici per passar-s’ho bé. En algun moment fa una recepció una mica llarga i potser és l’aparell on està menys encertada.

2- Ucraïna Ganna Rizatdinova Forta Aconsegueix la seva medalla de plata amb un exercici fet totalment per ella amb grans originalitats i un tempo molt ben treballat.

1- Rússia Yana Kudryavtseva Brutal Tot el que fa elles amb les maces no ho pot fer cap altra gimnasta. És el seu aparell i cap altra li podrà ni tan sols fer pessigolles.

Cinta

A la final de cinta van participar vuit gimnastes de sis països diferents: Geòrgia, Ucraïna, França, Rússia, Bielorússia i Azerbaijan. De nou els exercicis van ser d’una gran dificultat i això va ser que les notes fossin altíssimes

8- França Kseniya Moustafaeva Elegant Una coreografia molt maca on la gimnasta va mostrar una gran finura amb la cinta. Un exercici amb una música molt ben triada.

7- Ucraïna Ganna Rizatdinova Entregada Han mantingut l’exercici de l’any passat i s’hi sent molt còmode. Es menja l’escenari però en una competició on les notes són tan altes, ni un 17.700 és suficient. I té dos errors d’equilibri que la fan baixar de categoria.

6- Georgia Salome Pazhava Encertada Té molta confiança en l’exercici, i tot i que la cinta en algun moment vagi massa junta al cos fa uns dibuixos molt bons.

5- Rússia Margarita Mamun Descentrada Exercici molt contemporani, des de la música fins als passos. Té un error de no mirar la cinta i unes recepcions i pèl brutes.

4- Bielorússia Katsiaryna Halkina Decidida Vol guanyar la medalla però Durunda li ho impedeix amb la seva reclamació. Un exercici molt ben coreografiat i amb una música que enganxa. El final és perfecte i la realització molt neta.

3- Azerbaijan Marina Durunda Àgil Fa un exercici ràpid, divertit i molt emocionant. La seva entranadora aconsegueix la medalla quan reclama la nota.

2- Bielorússia Melitina Staniouta Alerta Més flamenc en el seu exercici (una mania de les bielorusses d’aquest any). En tot moment s’ho creu i mana sobre la cinta, no al revés.

1- Rússia Yana Kudryavtseva Formidable La cançó de tango li va genial per marcar cada un dels passos. En algun moment perd la precisió de la cinta però és tant la seva capacitat per controlar l’aparell, que no importa: 18.900 ben merescuts.

NOTES:

– Enhorabona a l’equip bielorús que competia a casa però que va treure 6 medalles a les finals i en especial a Staniouta que és una de les gimnastes més solvents que hi ha actualment

– Les russes s’han de posar les piles per acabar de tenir a punt els aparells que no van poder competir ni Kudryatseva ni Mamun

– Geòrgia puja amb moltíssima força amb Pazhava i ja es poden preparar les altres gimnastes

– Rivkin i Rizatdinova estan cometent l’error de refiar-se massa. Les dues són unes gimnastes impecables però ho han de demostrar en aquest tipus de competicions on fan un exercici molt estètic i correcte però s’obliden dels petits detalls.

– Compte amb Azerbaijan que té la propera competició a casa i és molt possible que hi hagi “tongo”.

– Una sorpresa no veure a Mateva a cap de les finals i una vertadera pena ja que és una gran gimnasta.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s