Ja no cal ni que cantem bé!

Andy Grammer, un cantant que ha sortit del no res amb un estil mig irlandès mig country mig Taylor Swift, ho està petant amb el vídeo Honey I’m Good, el seu segon single de l’àlbum Magazines or Novels. Ha fet rècord a les llistes mundials i sembla que comença a fer-se camí a “les cançons de l’estiu” 2015.

El vídeo i la cançó de Honey I’m Good són un cant i un elogi al matrimoni, entès de totes les maneres possibles. Malgrat sigui molt temptador enganyar la teva parella, en realitat a casa tens algú millor i no ho hauries de fer. Això ens explica Grammer a través d’un vídeo que en comptes de mostrar-nos una història d’amor idíl·lica ensenya la cara més verídica i emblemàtica del matrimoni. Parelles reals. 

Amb una direcció d’un jove que fa tot just un any que ha acabat la carrera, Jason Merrin,  el vídeo té un gran ritme i fa que acabis amb un gran somriure a causa de les maneres tan peculiars que té la gent de mostrar el seu amor en pantalla com també de totes les parelles que acomulen més de 50 anys junts i que segueixen tant enamorats com el primer dia. A més en cap moment surt l’artista cantant sinó que les parelles taral·lalegen (compte amb aquesta paraula que es posa de moda) la cançó.

Lip Sync

Ja fa un temps que als EUA es porta molt això de fer veure que cantem. Defugint ja dels tòpics “Tu cara me suena”, la cadena Spike ha decidit fer un programa que directament jutja com els famosos taral·lalegen una cançó. Això no és nou ja que Jimmy Fallon ja havia fet concursar els seus convidats en una lluita semblant.  Una cosa tant simple com fer veure que cantem davant del mirall resultarà ser trending i tot. Ara mateix ja no cal ni cantar bé per triomfar sobre l’escenari. 

I a això se li afegeix el gran fenomen de les Sketch She que s’han convertit en un dels vídeos virals de Youtube de 2015.

Aprofitar aquesta tendència a l’alça per fer créixer aquest vídeo (que va ser grabat a finals de l’any passat) em sembla una gran manera de vendre-ho. És un videoclip que no té res d’especial però que amb la forma de presentar-lo i sumant la “moda” del lip sync s’ha fet famós.

La màgia

Per mi la gràcia del vídeo és saber intercalar les imatges de forma precisa. Té quatre parelles famoses el vídeo, entre elles el propi cantant amb la seva esposa. A més guarden els més divertits pel final, igual que els més originals. I si no ho són prou, reconverteixen els vídeos en pantalles simultànies.

Una altra cosa que el fa molt interessant és com en un moment apareixen un parell de matrimonis rics. Una imatge que em recorda a algunes del programa de la BBC, Googlebox, on apareixen famílies de tots els estatus socials mirant la tv. Un reflex de la part de la societat més adinerada vist des d’una perspectiva familiar.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s