Gimnàstica Rítmica: Final per aparells als Jocs Europeus

Diumenge es van celebrar les finals per aparells als Primers Jocs Europeus a Baku. Tant en la categoria d’individual com que conjunt, van 6 països els que van competir i en la individual hi va haver la política d’una gimnasta només per país.

La final de general es va fer el mateix dia de la classificació i, malgrat no la comentaré, recalcaré algunes coses en els comentaris de cada gimnasta i equip a cada categoria. Però només un apunt. Azerbaijan, l’equip de casa i que segurament podria ser catapultat a ambdues finals, es va perdre la calma, els aparells i el cap. Un equip que no és el meu preferit però no era dels que ho feia malament, va deixar escapar una oportunitat única.

Conjunts

5 Cintes: Israel, Alemanya, Rússia, Ucraïna, Itàlia i Espanya

6- Itàlia: Confiades fan un exercici molt bo, van clavades tota l’estona, fins als últims segons on es confien i un llançament els hi passa factura. És una molt bona coreografia i hi ha originalitats molt interessants. Però res d’això val si falles. I més en una categoria on els jutges eren molt estrictes.

Empat:

4- Espanya: Injustificables És culpa seva i només seva no ser ni al podi ni de la categoria general ni de cintes. La medalla encara els hi pesa molt i si volen ser una potència important (tal i com estan demostrant) els hi ha de deixar de pesar. No es pot donar per bons aquests resultats, malgrat s’hagin quedat  pocs punts del bronze. Han d’anar a casa i reflexionar sobre aquesta competició on ho han deixat escapar. Pel que fa a l’exercici, després que caigui la cinta ho fan molt bé i les dificultats estan molt ben treballades. I la música, pel meu gust, no està ben triada.

4- Alemanya: Segures Com que, al contrari que Itàlia i Espanya, no senten el pes de la medalla ho fan molt bé. És un exercici molt complert, no a l’altura dels altres països però. Van segures i calmades i gaudeixen de l’actuació.

3- Israel: Treballadores Un exercici amb bones originalitats i, en general, ben executat. Les dificultats, però no estan del tot ben definides.

2- Ucraïna: Millorades. Ja no són aquell equip que sortia i feia el ridícul. Ara són un equip amb cara i ulls que si s’hi esforça serà un perill fins i tot per Rússia. Van molt alhora, calmades i sense perdre el cap. Exercici amb una coreografia molt bona, tot i que això sempre ho ha tingut aquest país. Van merèixer el segon lloc.

1- RússiaWow. És un exercici ple de riscos però elles ja el fan com si res. Les dificultats molt clavades, tenen un moment caòtic però el salven. El mèrit està en saber salvar aquest exercici amb tanta professionalitat com ho fan. Els coreògrafs saben on posar-les en tot moment perquè llueixin totalment.

Maces+Cèrcol: Rússia, Itàlia, Israel, Bielorússia, Bulgària i Ucraïna

6- Rússia: Tristes  Aquest exercici té la desgràcia de ser molt clavat i quan una cosa no va bé…falla tot. Van tant al límit que és molt probable que fallin una recepció i en aquest cas…dues. Una gimnasta comença saltant-se una dificultat però llavors tot s’embolica quan una maça surt de la tarima. No sonarà tot el dia l’himne rus a les entregues de medalla

5-Itàlia: Insegures Es veia a venir. Per desgràcia. L’única cosa que les salva és que no cometen un error tant greu com Rússia. L’exercici llueix molt amb els llançaments que es veuen molt treballats. No és el seu dia.

4-Bulgària: Castigades. En un dia on tothom falla, elles són les que s’emporten el títol de més mala sort. L’exercici el controlen a la perfecció i van molt alhora, però una mala recepció és suficient per fer-te caure. El seu és un exercici per guanyar a qualsevol.

3- Ucraïna: Originals. La música i la coreografia són molt diferents i les gimnastes s’ho passen molt bé en aquest exercici. Això, a vegades, és més determinant que no pas tenir les dificultats ben preparades. Són terceres però pel meu gust les que van agradar més al públic.

Israel: Divertides. S’abstenen de tot i surten amb molta calma i a passar-s’ho bé. Un exercici amb intercanvis molt originals i dificultats molt ben marcades.

Bielorússia: Compenetrades. No m’agrada que la coreografia sigui igual que el seu antic exercici, però malgrat això hi ha una gran feina de treball en equip. Hi ha bons llançaments i les dificultats estan molt ben marcades. S’aprofiten de l’error de Rússia i no perdonen.

Individual

Cèrcol: Ucraïna, Geòrgia, Rússia, Bielorússia, Azerbaijan i Israel

6- Ganna Rizatdinova (Ucr): Desprevinguda. Sembla que acabi d’aterrar a la final i se li escapa el cèrcol. A partir de llavors ho fa tot i més i li hauria sortit un exercici rodó, però la llàstima d’aquell error li ho impedeix en una final on les seves competidores ho van fer molt bé.

5- Marina Durunda (Aze): Estressant. Fa patir tot l’exercici perquè el cèrcol li va a parar sempre a l’altra banda on l’espera. Ho salva i té molt mèrit, però en un exercici que s’hauria de saber de memòria perquè és marca de la casa no hauria de passar-li això.

4- Salome Pazhava (Geo): Intensa. Una mica més i dóna la campanada a la final de cèrcol. Demostra moltíssima força durant tot l’exercici i sap fer tantes coses que no para mai. Té algun moment d’imprecissió però és tanta l’energia que tothom ho passa per alt. Dóna quatre voltes on d’altres només tres.

3- Neta Rivkin (Isr): Pontent. A vegades pot fallar però quan s’ho juga tot no falla. Marca molt bé cada pas de l’exercici i mostra el seu caràcter durant els 3 minuts. No ha marxat i segueix donant guerra. Veure-la somriure quan va quedar tercera és molt emocionant ja que és una gimnasta molt poc valorada.

2- Melitina Staniouta (Bie): Calmada. Remata absolutament totes les dificultats, no perd mai l’equilibri en tot l’exercici. En resum, ho fa tot bé. Podria fer-ho durant 2 hores si volgués. I perquè hi és Mamun, sinó hauria de ser guanyadora.

1- Margarita Mamun (Rus): Disciplinada. És una pena que només pugui estar en una final però ningú podrà superar mai a Kudryatseva. No pot fallar i no ho fa. Es guanya l’or, l’únic al que aspirava.

Pilota: Geòrgia, Israel, Azerbaijan, Bielorússia, Ucraïna i Rússia

6Marina Durunda (Aze): Amarga. Se li escapa la pilota i per ella és la fi del món. A casa seva, quan estava fent un exercici molt delicat i molt bé. Les seves llàgrimes ho diuen tot

5-Neta Rivkin (Isr): Delicada. La medalla li dóna una confiança que normalment no té. Surt a per totes i amb molta més força del normal, fa un exercici exquisit.

4-Salome Pazhava (Geo): Alta. I és una de les més baixes del campionat, però quan puja a la tarima es fa enorme. Els Jocs Europeus han estat la prova definitiva que serà una de les grans als Jocs Olímpics. L’exercici té recepcions molt bones que ella executa a la perfecció.

3-Melitina Staniouta (Bie): Irregular. En algun moment de l’exercici no li surten algunes dificultats amb tota la precisió que es reclama.

2-Ganna Rizatdinova (Ucr): Més que redimida. Ha afegit alguna dificultat més a un exercici preciós. És increïble que la pilota en moltes parts de l’exercici vagi més per les seves cames que per les seves mans.

1- Yana Kudryatseva (Rus): Experimentada. Té només 18 anys i sembla que porti tota la vida a les finals de rítmica. Una de les moltes habilitats que té és la d’allargar els braços per arribar absolutament a totes les pilotes.

Maces: Geòrgia, Bielorússia, Ucraïna, Rússia, Bulgària i Àustria

6- Nicol Ruprecht (Aus): Desubicada. Té molt poca personalitat i no troba el seu estil. És un exercici de segona , comparada amb altres.

5- Neviana Vladinova (Bul): Inesperada. Té molta habilitat amb les maces i fa malabars i llançamanets molt interessants durant el seu exercici. Aprofita l’oportunitat de ser a la final i molt segura fa un exercici molt complert.

4-Salome Pazhava (Geo): Enèrgica. Després del canvi de tempo de la música ja no para. Fa aixecar a tothom quan salata i té una recollida molt difícil cap al final de l’exercici.

3- Melitina Staniouta (Bie): Expressiva. S’ho passa bé i fa que el públic s’ho passi bé. Un exercici molt complert amb llançaments molt originals.

2- Ganna Rizatdinova (Ucr): In crescendo. El que és increïble és com es refà de l’error del primer aparell i és capaç de clavar l’exercici. És una de les vegades que ha estat més clara en les dificultats.

1- Yana Kudryatseva (Rus): Sobrehumana. Només els detalls la fan mereixedora de la medalla.

Cinta: Bielorússia, Israel, Rússia, Ucraïna, Geòrgia, Azerbaijan

6- Neta Rivkin (Isr): Curosa. S’assegura que tots els moviments de l’exercici siguin perfectes…menys la llençada final que li va molt llarga, tot i que la salvi. El detall dels braços dislocats la fa única.

5- Ganna Rizatdinova (Ucr): Distreta. Va a guanyar, a per totes, perquè li està sortint un exercici magnífic (menys al principi que ha hagut de córrer més que mai), però rellisca i s’acaba per ella la possibilitat de pujar a podi.

4- Melitina Staniouta (Bie): Insuficient. Malgrat fer un exercici prou bo, no és suficient per pujar al podi.

3- Salome Pazhava (Geo): La campanada! Perquè després diguin que els exercicis poc clàssics no guanyen. És el símbol de la gent amb voluntat, perquè aquesta noia ha sortit del no-res i s’ha posat davant.

2- Marina Durunda (Aze): El tongo! Vejam, per ella és una passada i està molt més que feliç, però l’exercici no és de 18 ni molt menys. És un exercici molt complicat, però no hauria d’haver pujat a podi. Però estem a Azerbaijan i si no hi ha tongo a la gimnàstica rítmica això no té gràcia.

1- Yana Kudryatseva (Rus): Talentosa. El més interessant d’aquest exercici és com ella el balla perquè realment sembla un tango de veritat amb la cinta. Està molt bent coreografiat i es nota que ella s’hi sent còmode.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s