Ja no us miro ni per riure

Fa temps em mirava els programes de la caverna. Em sortia aquella cosa que tenim els culers que quan guanya el barça i perd el madrid posem el Roncero per “veure què diu” i “riure”. Em mirava els debats de les televisions més radicals per veure qui la deia més grossa i intentava endevinar qui sortiria a l’APM? Però ja fa temps que no faig això. No perquè em facin ràbia les coses que dieu, sinó perquè ja estic cansada de perdre el temps. Mirant la tv i estant a Espanya. Igual que molts catalans.

No es pot fer una campanya com la que heu fet. Des de CSQEP fins a PP us ho dic. Heu basat els vostres arguments en dos punts principals: la por i Mas. I als catalans ja ens la pela bastant el que en digueu d’això. No he vist ni un sol hashtag a twitter que em donés a entendre que realment voleu que ens quedem. Perquè vosaltres no voleu que ens quedem. Voleu el pitjor per a nosaltres: que sortim de la Unió, que hi hagi corralito, que ens feu boicot, que ens anul·lin l’autonomia, que fem una DUI i ens posin a la presó o que entrin els tancs.

La por 

El procès independència serà com un dia llarg que al final arribes a casa i el recordes com un dia genial. Però en molts moments no serà genial. Segurament hauràs de fer cues, passaràs fred o calor, et sentiràs agobiat, sol, desesperat, trist, nerviós però al final, no saps per què, el recordaràs com un gran dia. Creure que els catalans no sabem això és ridícul. I és clar que hi ha problemes, i és clar que les coses no poden sortir bé, però això no atura a ningú.

El discurs de la por vol coaccionar a la gent però no el veig massa guanyador. S’ha anat demostrant al llarg de la setmana que les amenaces no eren certes i les que ho poden ser jo els hi dic “i què?”. De veritat creuen que el fet que Barça no jugui a la Lliga ens farà canviar d’opinió? Encara no han entès massa bé que som una mica més intel·ligents que això i que el tema de la independència no és una moda que passarà quan ens adonem que el Barça pot quedar fora de la Lliga.

Mas

Pas a pas perquè aquest és un tema que costa molt d’entendre. Cada vegada que algú diu alguna cosa sobre que Mas ens està manipulant i enganyant a tots em sento tractada d’imbècil. Sabem què és CDC, hi hem conviscut molt més temps que els Podemos de Vallecas i també sabem diferenciar entre la Puta i la Ramoneta i arriscar-se a unes eleccions plebiscitàries que poden sortir fatal. Rajoy també està en un partit força qüestionat i no per això prohibim a l’altra banda de l’Ebre ser una nació i decidir.

Posar tota la gent que ha sortit aquests últims anys al carrer en el sac de Mas és tant insultant com creure que si el Barça no juga a la Lliga “ens rajarem” i votarem no. I a més venir-nos-ho a explicar com si fóssim menors d’edat que no sabem a qui votar ja és de traca i mocador.

Per tant…

Per tant diumenge passaré de mirar-vos. Espero que us n’adoneu que us heu equivocat. Aquests últims dies vaig recopilant els articles dels que sí que ho han fet i que demanen a crits que canvieu de parer. Però seguiu a la vostra, creient que som avars, superficials, nazis, imbècils i que fracturem la societat. Perquè estem a un punt de no retorn per culpa vostra i no pensem mirar enrere mai més. Era tan fàcil com no menysprear-nos. Utilitzaré una frase de campanya per dir-ho més clar:

S’HA ACABAT LA BROMA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s