Deixeu-vos de collonades

Els últims “grans gestos” feministes no serveixen per res

Avui València ha canviat els semàfors per fer-los feministes. Fa una setmana Ada Colau va utilitzar el terme donanatge. Enhorabona dones del món, estem més a prop d’una societat igualitària.

Aquest 8 de març vull demanar a totes les i els feministes als Governs de ciutats o de Comunitats Autònomes que es deixin de collonades i facin alguna cosa útil. Jo que em considero feminista no trobo pas que la llengua ni les senyals de trànsit m’oprimeixin. Justament, si acceptem la norma que totes les senyals es refereixen a homes (perquè una dona amb pantalons no existeix) la de “Compte Escoles” és de les més igualitàries que hi ha. 

Fa anys vaig tenir l’oportunitat de fer un reportatge sobre el nou masclisme (que vindria a ser el que representa l’Angelines de La Competència), que comença a afectar més a les dones que als homes. El depravat que sigui que vol continuar amb una societat desigual va veure que la clau no estava en què els homes fossin els opressors sinó que les dones acceptessin el seu rol. Una de les entrevistes que vaig fer pel reportatge a l’Ana Bella, d’una associació contra la violència masclista, explicava que les pel·lícules adolescents com Crepúsculo són les que fan que cada dia més dones busquin una parella que les controli i suposi el 100% de la seva existència. I no sabria ni per on començar amb 50 sombras de Grey. 

El cas és que els mitjans de comunicació i les xarxes socials empenyen a les noies joves i a les dones a buscar un rol submís als homes. Acceptant en molts casos que les seves parelles les controlin a les xarxes socials i a la vida perquè sinó “no és amor”.

Aquest, per mi, és el gran problema del feminisme ara mateix. Però n’hi ha un altre que notem cada dia al nostre entorn: els rols familiars. Les dones encara no poden compaginar família i feina i han de triar en molts casos un ascens o un fill. I aquí és on els Governs “igualitaris” poden influir: en fer jornades laborals que realment compaginin feina i família, concedir baixes maternals reals i no 3 setmanes.

Això és el que necessitem les dones. No semàfors ni donanatges.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s