Meghan Trainor, NO sé de què vas

Meghan Trainor ho està petant a les llistes d’èxit amb el seu nou senzill, NO. Una mena de crida al femenisme, com ha intentat sempre fer a les seves cançons on els homes són més aviat estúpids.

 

La cantant americana s’ha oblidat una mica del ritme cinquantero de les seves últimes cançons i s’ha passat a una barreja d’estils entre hip hop, pop i R&B (m’agradaria poder-ho classificar però no en sé tant de música) que la primera vegada que escoltes et torna mig loco.

Però si una cosa té Meghan Trainor és que les tornades enganxen i que són fàcils de recordar: “my name is no, my sign is no, my number is no, you need to let i go”. Així que, la cançó pot anar sonant fins a l’estiu amb tranquil·litat. Però si alguna part de la lletra ja em semblava, i a aquest locutor de ràdio, una mica confusa i contradictòria, el vídeo ho acaba de confirmar.

NO veurem a la Meghan Trainor innocent i amb llaços d’altres videoclips. “NO” és un videoclip amb noies amb poca roba que van dient que no volen que els homes se li acostin, però per altra banda provoquen. NO té una coreografia ni original ni difícil ni vistosa, però bé que s’han encarregat que les noies (fins i tot la mateixa Trainor) ho siguin. NO sembla que el missatge de “All about that bass” hagi calat massa a la cantant que ara és tot el que criticava en aquella cançó, i les noies del seu voltant ja ni t’explico.

Meghan Trainor ja va ser criticada per hipocresia amb el “Dear Future Husband”  però no li veig ni la meitat de tics masclistes que té NO. El de sempre, la dona com a objecte que ja pot estar cantant que no vol que ningú se li acosti, que com actua i com es vesteix no van d’acord amb el missatge.

A l’entrevista que li van fer a la ràdio, el locutor preguntava què li havia de dir a una noia a una discoteca, perquè segons la seva cançó el “call me beautiful” ja està passat de moda. I ella contestava que l’última cosa que una noia vol a les cinc de la matinada amb cara de demacrada és que li diguin “beautiful”. I llavors per què no es va presentar amb aquesta estètica al videoclip? 

I el més em xoca de la cançó és la frase “i’m feeling untouchable”. Ser intocable, invencible suposa que tu ja et poses per sobre dels homes que et venen a buscar i que els fas fora per passar-t’ho bé. Això no és feminisme Meghan Trainor, jo d’això de tota la vida l’hi he dit “calientabragas”.

Vuelva a jugar. Això és el que li diria a Meghan Trainor després de voler fer una cançó feminista per contentar els crítics després de dir-li anti-feminista pels seus antics singles. De moment li ha costat la imatge rosa i innocent. Veurem què més està disposada a pagar.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s